KEMBARA: PERCAYALAH..KAMU LEBIH BAIK sekiranya kamu BERSYUKUR.

*Jika kamu miskin, masih ada yang lebih miskin daripada kamu.*Jika kamu sakit, masih ada orang yang sakit teruk daripada kamu.
 

*Jika kamu bodoh, masih ada orang yang lebih bodoh daripada kamu.
 

       
*Jika kamu buruk, masih ada orang yang lebih buruk daripada kamu.*Jika kamu hodoh, masih ada orang lebih hodoh daripada kamu.*Jika kamu kaya, masih ada orang yang lebih kaya daripada kamu.*Jika kamu kuat, masih ada orang yang lebih kuat daripada kamu.*Jika kamu pandai, masih ada orang yang lebih pandai daripada kamu.*Jika kamu cantik, masih ada orang yang lebih cantik daripada kamu.p/s: Kadang-kadang kita selalu lupa pada banyaknya kurniaan Allah..sehinggakan terlalu sedikit kita bersyukur. Pernahkah kita terfikir andai satu hari nanti nikmat tersebut ditarik kembali..apakah ketika itu baru kita mahu bersyukur?? 

Rasulullah s.a.w pernah ditanya oleh Saidatina Aisyah r.a akan kenapa Rasulullah perlu bersusah payah beribadat kepada Allah sehingga bengkak kedua belah lutut Baginda..sedangkan Baginda s.a.w sudah dijamin syurga bagi Baginda. Lalu jawab Baginda s.a.w, "Salahkah kiranya aku bersyukur?"..

Nah, sahabat yang dirahmati Allah..bagaimana dengan ibadat kita?? Yang wajib, adakah semua TERTUNAI? yang sunat, pernahkah TERLINTAS DI FIKIRAN untuk melakukannya? moga HIDAYAH Allah menjadi MILIK kita semua agar kita jadi hamba yang BERSYUKUR.


Comments

Anonymous said…
Allah maha Agung..ku bersujud hanya padaMu.
Miss dorayAki said…
alhamdulillah, terima kasih ya Allah kerana masih di beri ksempatan merasai nikmat sihat dan hidup ni. syukran sumayyaah atas peringatan ini ;)

Popular posts from this blog

KISAH TELADAN: PELACUR melahirkan 7 orang NABI.

.:SABAR ADA 3 JENIS:.

Allah menyembunyikan 4 perkara dalam 4 perkara